Vinarija i vino Vizzulin nastali su na temeljima vinogradarskih i vinarskih tradicija dviju obiteljskih loza, jedne kaštelanske vezane uz more i blagodati zemlje, klime i tradicije promišljenog vinarstva i druge zagoranske vezane uz tvrdi kamen, škrtu zemlju i vjetrove planina Promine i Svilaje kojoj je vinograd bio ponos i ukras .I jednoj i drugoj obitelji zajedničko je bilo da od uzgojenog grožđa iz svojih vinograda proizvedu vino koje će se dopasti prijateljima i putnicima namjernicima.

Kako u prošlosti tako i danas držimo da u tome uspijevamo.

Današnja vina Vizzulin svoj put su započela 2010. god. sadnjom novog vinograda na prostoru naselja Badanj na lokalitetu zvanom Mijović.

Stari vlasnici su vina dobivena iz vinograda sa tog lokaliteta prije drugog svjetskog rata izvozili u Italiju a na natjecanjima su za ista često dobivali visoka priznanja.

Blagodati tla, idealna nadmorska visina, sudar mediteranske i kontinentalne klime na tom specifičnom terroir-a, sve skupa povezano modernom tehnologijom kod uzgoja grožđa i proizvodnje vina a posebno velikom stručnošću i ljubavi ljudi uključenih u proizvodnju dali su i daju današnja vina Vizzulin koja prepoznaju stručnjaci ali i profinjena nepca vinoljubaca u Hrvatskoj i šire.

Samo ime vina i vinarije Vizzulin čiji je pravni nositelj OPG Reljić Borna dano je u čast našeg pradjeda i djeda Josipa Reljića Vizzulina koji se krajem 19st. iz rodnih Kaštela doselio u Drniš noseći u sebi i sa sobom sve ono što je u starom kraju baštinio živeći i radeći u okružju vina i vinove loze.

Želeći i dalje graditi ovaj svijet svojih obitelji kroz vinogradarstvo opredijelili smo se za sadnju onih sorata vinove loze kojima ćemo zadržati autohtonost prostora u kome su naši korijeni, ali i onih sa kojima želimo biti dio civilizacija koje stoljećima žive uz vino.

Tako se trudimo da i naša vina budu spona dalmatinske tradicijske osobnosti ali svjetskih trendova.

Vezanost uz vinograde i vino je naša sudbina na koju smo ponosni ali je ne želimo sebično držati za sebe, nego je dijeliti sa svim dobronamjernicima kojima je poštovanje prema vinu sastavni dio života.