Vizzulin Cabernet Sauvignon Barrique

Grožđe se bere ručno i to relativno kasno zbog postizanja optimalne fenolne zrelosti te se selekcionira prije prerade. Fermentacija i maceracija traju od 7 do 10 dana u vinifikatorima pri nižim temperaturama čime se poboljšava aromatska komponenta vina. Vina nakon alkoholne i malolaktične fermentacije u kontroliranim uvjetima dozrijevaju u barrique bačvicama od 225 l od slavonskog, američkog i francuskog hrasta od 12 do 24 mjeseci. Cilj je da dozrijevanjem vina u drvu omekšamo i zaokružimo polifenolnu, odnosno taninsku komponentu vina, te da istovremeno doprinesemo optimalnom utjecaju drva na vino. Note dima, vanilije i začina koje vino dobiva dozrijevanjem u drvenim bačvicama samo još više doprinose prirodnoj voćnosti vina. Nakon odležavanja, vino se puni u boce u kojima odležava minimalno 6 mjeseci prije puštanja u prodaju.

Vizzulin Cabernet sauvignon barrique je vino zagasite, tamne, ljubičasto crvene boje. Bogatog, punog, i snažnog je tijela te blago naglašene svježine. Vizzulin Cabernet sauvignon barrique je vino iznimno bogate strukture, harmonično, s dosta zrelih i zaokruženih tanina. Mirisi su voćni, gdje arome zrelih šljiva, višnja i ribiza se isprepleću sa začinskim notama zelenog papra i duhana. Vizzulin Cabernet sauvignon barrique idealan je pratitelj jelima s roštilja, od mesnih jela pa sve do plave ribe. Pažljivim dozrijevanjem i njegom u hrastovim bačvama dobili smo jedinstveno vino za jedinstvene trenutke.