Vizzulin Cabernet Sauvignon

Grožđe se bere ručno, ponekad i na pragu studenog da bi se postigla optimalna fenolna zrelost grožđa. Fermentacija i maceracija traju od 7 do 10 dana u vinifikatorima pri nižim temperaturama čime se poboljšava aromatska komponenta vina. Vina nakon alkoholne i malolaktične fermentacije u kontroliranim uvjetima dijelom dozrijevaju dozrijevaju u barrique bačvicama (6 do18 mjeseci), a dijelom u inox tankovima. Cilj je da dozrijevanjem vina u drvu i inox posuđu postignemo idealni omjer između strukture, punoće i kompleksnosti koju vino dobije dozrijevanjem u drvu ali i elegancije, lakoće i profinjenosti koju vino dobiva dozrijevanjem u inox posuđu. Nakon odležavanja, vino se puni u boce u kojima odležava minimalno 3 mjeseca prije puštanja u prodaju.

Grožđe dolazi s vrhunskih vinograda vinogorja Drniš, smještenih uz sam rub Petrova polja, s toplom, osunčanom zemljom hlađenom snažnom burom s Promine. U ovakvim ekološkim uvjetima Vizzulin Cabernet sauvignon postiže zadivljujuću snagu ali i eleganciju čak i u iznimno zahtjevnim toplim i sunčanim ljetima. U jedinstvenoj mirkoklimi Vizzulin Cabernet sauvignon je rubinski crvene boje, u ustima podatan, ali uz naglašenu profinjenu, sočnu kiselost kojoj duguje svoju elegantnost. Ovo vino krase kompleksne arome zelenog papra, borovnice i višnje. Ovo vino odiše stilom i profinjenošću i upravo je namijenjeno takvim prilikama.

Najbolje poslužiti na 18-20 °C uz razna pečenja, steakove, jela od crvenog mesa i divljači, zrele sireve, i oboritu ribu.