Vizzulin Merlot Barique

Grožđe se bere ručno i selekcionira prije prerade. Fermentacija i maceracija traju od 7 do 10 dana u vinifikatorima pri nižim temperaturama čime se poboljšava aromatska komponenta vina. Vina nakon alkoholne i malolaktične fermentacije u kontroliranim uvjetima dozrijevaju u barrique bačvicama od 225 l od slavonskog, američkog i francuskog hrasta od 12 do 16 mjeseci. Cilj je da dozrijevanjem vina u drvu omekšamo i zaokružimo polifenolnu, odnosno taninsku komponentu vina, te da istovremeno doprinesemo optimalnom utjecaju drva na vino. Note dima, vanilije i začina koje vino dobiva dozrijevanjem u drvenim bačvicama samo još više doprinose prirodnoj voćnosti vina. Nakon odležavanja, vino se puni u boce u kojima odležava minimalno 6 mjeseci prije puštanja u prodaju.

Vizzulin Merlot barrique je vino duboke rubin crvene boje odnjegovano u hrastovim bačvama. Snažnog je i punog, elegantnog tijela uz mekane i glatke tanine. Vizzulin Merlot barrique je vino iznimno bogate strukture. Mirisi su dominantno voćni, gdje prevladavaju arome zrelih šljiva i višnja, ali možemo osjetiti i arome bobičastog voća poput maline, ribiza i sl. Vizzulin Merlot barrique izvrsno pristaje uz sva mesna jela, osobito uz pečenu janjetinu ili teletinu. Uz snažno i robusno ali ipak elegantno i uglađeno tijelo ovo vino nas poziva na druženje u iznimnim prilikama.