Vizzulin Merlot

Grožđe se bere ručno i selekcionira prije prerade. Fermentacija i maceracija traju do dva tjedna u vinifikatorima pri nižim temperaturama. Niže temeprature fermentacije i maceracije iznimno doprinose bogastvu aroma ovog vina. Vina nakon alkoholne i malolaktične fermentacije u kontroliranim uvjetima dozrijevaju dijelom u barrique bačvicama od slavonskog, američkog i francuskog hrasta do šest mjeseci. Drugi dio vina dozrijeva u inoks posudama. Cilj navedenog je postizanje idealnog omjer između strukture, punoće i kompleksnosti koju vino dobije dozrijevanjem u drvu ali i elegancije, lakoće i profinjenosti koju vino dobiva dozrijevanjem u inoks posuđu. Nakon odležavanja, vino se puni u boce u kojima odležava minimalno tri mjeseca prije puštanja u prodaju.

Grožđe dolazi s vrhunskih vinograda vinogorja Drniš, smještenih uz sam rub Petrova polja, s toplom, osunčanom zemljom hlađenom snažnom burom. U ovakvim ekološkim uvjetima Vizzulin Merlot zadržava skromnost i eleganciju čak i u iznimno zahtjevnim toplim i sunčanim ljetima. U jedinstvenoj mirkoklimi Vizzulin Merlot je podatan, zaokružen, punog tijela i prekarasnog voćnog mirisa. Ovo vino odiše elegancijom i profinjenošću.

Najbolje je poslužiti na 18-20 °C uz razna pečenja, odrezke, jela od crvenog mesa i divljači, zrele sireve i oboritu ribu.