Vizzulin Pošip

Grožđe se bere ručno i selekcionira prije prerade. Berba se obavlja u kasnim večernjim satima radi očuvanja svježine i arome u grožđu. Prije prerade grožđe se hladi u kontroliranim uvjetima. Pošip u vingradu traži slugu pokornog pa se velika pažnja posvećuje ampelotehničkim i agrotehničkim zahvatima. Vino se rađa u vinogradu što sezrcali u Vizzulin Pošipu. Fermentacija se odvija u strogo kontroliranim uvjetima pri niskim temperaturama. Vina nakon fermentacije odležavaju u tankovima na finom talogu nekoliko mjeseci (batonnage tehnolgija). Pošip dozrijevanjem na talogu postiže bogatu strukturu i kompleksnost. Nakon odležavanja, vino se puni u boce u kojima odležava minimalno tri mjeseca prije puštanja u prodaju.

Vizzulin Pošip je vino zlatno žute boje sa zelenkastim odsjajem. Bogatog ekstrakta, elegantnog tijela odmjerene, ali naglašene svježine. Skladne je strukture, harmoničan i krepak, umjerene mineralnosti. Mirisi su lepršavi gdje dominiraju arome tropskog voća, poput ananasa i manga, ali nalazimo i tragove mediteranskog bilja i vanilije. Vizzulin Pošip izvrsno pristaje uz jela od oborite ribe, hobotnicu ili lignje sa žara, ali i uz mesna jela poput teletine ispod peke. Zahvaljujući svojoj snazi i svježini ovo vino se vrlo elegantno uklapa u raznovrsne, nama drage prilike. Možemo zaključiti da je rođeni Korčulanin ljepotu i strast Dalmatinske Zagore prigrlio u naručje.